Warning: include_once(analyticstracking.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/wwwserko/public_html/corfu routes.php on line 53

Warning: include_once(): Failed opening 'analyticstracking.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php70/root/usr/share/pear') in /home/wwwserko/public_html/corfu routes.php on line 53

   GENIETEN VAN ZEILEN, KRISTAL HELDER WATER EN EEN STRALENDE ZON IN EEN GASTVRIJ GRIEKENLAND


8 daagse Corfu vaarroute

Dag 1:
Amsterdam-Preveza

Aankomst vliegveld Preveza. Heeft u transfer geboekt dan word u door de schipper opgehaald (herkenbaar aan shirt met opschrift "Serko Sailing" en naar de boot gebracht of u kunt van een taxi gebruik maken wat betreft de exakte ligplaats kunt u bellen 0030-6938851026. Meestal is de aankomst laat in de middag c.q. begin van de avond.U word na 17.00 uur aan boord verwacht voor een welkoms drankje om te toosten op een fantastische meezeil-,flottieljezeil- of zeilinstructie week.

Dag 2:
Preveza-Parga (ca.30 mijl)

Een mooie baai met een prachtig strand en een prachtig venitiaans slot op de heuvel waar achter het dorp met vele restaurantjes en leuke winkeltjes.Tegenover de schitterende eilanden Paxos en anti-Paxos.

 

Dag 3:
Parga-Petitri (ca.30 mijl)

Een klein vissersdorpje op het eiland Corfu met een mooi strandje en een paar leuke restaurantjes.

Dag 4:
Petitri-Stefanos (ca.20 mijl)

Waar wij voor anker gaan in een kleine baai met een gezellig dorpje recht tegenover AlbaniŽ  ook dit plaatsje is op het eiland corfu.

Dag 5:
Stefanos-Mourtos/Sivota (ca.30 mijl)

Hier is een heel leuk aquapark waar het ook 's avonds goed toeven is en een leuke wandeling kan maken naar het dorp met vele restaurantjes direkt aan het water.

Dag 6:
Mourtos/Sivota-Moganisie (ca.15 mijl)

Een klein baaitje op het eiland Paxos met een heel leuk restaurant met 's avonds goede muziek en de gelegenheid om te dansen,en er is ook een heel mooi strandje.

Dag 7:
Moganisie-Preveza (ca.35 mijl)

Hier komen wij weer terug aan de kade en kunnen wij na wat gewinkeld te hebben in deze meestal drukke plaats uitgebreid napraten over de hopelijk heerlijke en geslaagde zeilweek in Griekenland.

Dag 8:
Preveza-Amsterdam

Daar wij vandaag de schepen weer schoon en vaarklaar moeten maken verzoeken wij u voor 9 uur het schip te verlaten. U kunt b.v. Preveza bij dag bekijken of een auto/scooter huren en plaatsjes langs het Amvrakikos meer bezoeken. Zorgt u er wel voor weer op tijd terug te zijn, zodat u ook weer voldoende tijd over heeft voor het inchecken op het vliegveld.

15 daagse Corfu vaarroute

ALGEMENE INFORMATIE CORFU
De Ionische groep eilanden is gelegen voor de westkust van het vasteland van Griekenland, maar het doet meer denken aan het nabij gelegen ItaliŽ.
Door de hoge hoeveelheid neerslag die zij ontvangt, is de vegetatie weelderiger dan op de andere eilanden.
Elk van de eilanden heeft zijn eigen unieke cultuur en keuken.
de nabijheid van Corfu naar ItaliŽ heeft een grote rol gespeeld in zijn ontwikkeling. Het zijn het meest noordelijk gelegen eilanden in de Ionische groep, met een kustlijn van 217 kilometer, en de groenste.
Met zijn weelderige landschap van geurende wilde bloemen en cipressen, wordt Corfu en Paxos door velen beschouwd als het mooiste eilanden van Griekenland.
De hoofdstad Corfu-Stad is een melange van buitenlandse invloeden. Gemaakt tijdens de Franse bezetting werd de Liston, een reeks gewelfde gebouwen naar het voorbeeld van de Parijse Rue de Rivoli.
De betoverende oude stad met zijn twee Venetiaanse vestingen is meer doet denken aan VenetiŽ of Napels dan aan Griekenland. De aangelegde tuin Spianada heeft alleen cricket Griekenland grond, een overblijfsel van de Britse bezetting.
Naar het noorden van Pyrgi zal je enkele van de meest fascinerende landschappen van Corfu tegen komen.
De beste stranden van Corfu's zijn aan de westkust, zijn er verschillende om uit te kiezen. Paleokastritsa is het grootste resort. Begrensd door smaragdgroene wateren, met zand-en kiezelstranden baaien en een groene bergen op de achtergrond, Paleokastritsa is mooi. De lange strook van zand en duinen tussen het meer van Korission (zoet water) en Issos is een van de mooiste kuststroken van Corfu.

Dag 1:
Amsterdam-Preveza

Aankomst vliegveld Preveza. Heeft u transfer geboekt dan word u door de schipper opgehaald (herkenbaar aan shirt met opschrift "Serko Sailing Zeilvakanties" en naar de boot gebracht of u kunt van een taxi gebruik maken wat betreft de exakte ligplaats kunt u bellen 0030-6938851026. Meestal is de aankomst laat in de middag c.q. begin van de avond.U word na 17.00 uur aan boord verwacht voor een welkoms drankje om te toosten op een fantastische zeilvakantie,meezeilvakantie,flottielje zeilvakantie of zeilinstructie week.

Dag 2:
Preveza-Parga (ca.30 mijl)

Hier gaan wij voor anker voor een prachtig strand in de baai van Parga met een schitterend fort en vele leuke winkeltjes en restaurantjes.

Dag 3:
Parga-Gaios (ca.10 mijl)

Een klein dorpje op het eiland Paxos met leuke winkeltjes en restaurantjes.

Dag 4:
Gaios-Petriti (ca.20 mijl)

Ook hier gaan wij voor anker in een kleine baai van dit vissersdorpje.

Dag 5:
Petriti-Corfustad (ca.10 mijl)

Hier gaan wij in de marina vlak onder het fort en kunnen een leuke wandeling maken door de prachtige stad met nauwe straatjes met heel veel winkeltjes en restaurantjes

Dag 6:
Corfustad-Kassiopi (ca.25 mijl)

Een leuk plaatje op de noordkant van Corfu met vele restaurants met 's avonds goede muziek.

Dag 7:
Kassiopi-Ayios Stefanos (ca.10 mijl)

Een klein baaitje recht tegenover Albanie met veel strandjes en restaurants

Dag 8:
Ayios Stefanos- Sayiadha (ca.15 mijl)

Een heel klein vissersdorpje zeer bekend om zijn restaurants met verse garnalen.

Dag 9:
Sayiadha-Benitses (ca. 15 mijl)

Klein haventje in een toeristen dorpje met veel vertier,strand,winkels en restaurants

Dag 10
Benitses-Platarias (ca. 15 mijl)

Diepe baai met mooie haven en leuk dorpje met prachtig uitzicht en zonsondergang

Dag 11:
Platarias-Mourtos/Sivota (ca.10 mijl)

Heel leuk plaatsje mooie kade en haventje met veel winkeltjes en restaurants en bars

Dag 12:Mourtos/Sivota-Lakka(ca.20 mijl)

Een prachtige baai op het eiland Paxos met kristal helder water en een pittoresk dorpje

Dag 13:
Lakka-Monganisi(ca.10 mijl)

Een klein baaitje met een mooi zand strand en een goed restaurant waar sŠvonds na het eten heel vaak op goede muziek word gedanst

Dag 14:
Monganisi-Preveza (ca.30 mijl

Hier komen wij weer terug aan de kade van Preveza met zijn vele winkels,cafe's en restaurants met iedere avond een gezellige drukte

Dag 15:
Preveza-Amsterdam

Na het uitchecken moeten wij de boot voor 9 uur verlaten om deze weer schoon en vaarklaar te maken voor de volgende gasten© Serko Sailing | Design by EJA-webdesign.nl