GENIETEN VAN ZEILEN, KRISTAL HELDER WATER EN

EEN STRALENDE ZON IN EEN GASTVRIJ GRIEKENLAND

                                               

  ZEILEN IN GRIEKENLAND 2019

  Jachtverhuur, Bootverhuur, flottieljezeilen, Bareboat of Meezeilen

   Wil je gaan zeilen tijdens je vakantie? Dat kan uitstekend in Griekenland.

   Lees eerst deze informatie voordat je je zeilvakantie in Griekenland boekt!

Tip 1.  Altijd mooi zeilweer

Griekenland is het ideale land voor een zeilvakantie, want Griekenland staat garantie voor zon, zee, een lekker zeilwindje, honderden eilanden en een kustlijn van ruim 15000 kilometer. Door het mediterrane klimaat begint het zeilseizoen al in maart en kan het voortduren tot in oktober. Het stabiele zomerweer in deze maanden geven de beste omstandigheden voor een zeilvakantie. De gunstige weersomstandigheden en prachtige gebieden maken Griekenland uitermate aantrekkelijk voor een zeilvakantie.

Tip 2  Alleen op pad met Bareboat.  

Als je ruime ervaring hebt in het zeilen met een kajuitzeiljacht, dan is bareboat zeilen ideaal voor jou. Zo kun je Griekenland zelf ontdekken. Je huurt een zeiljacht voor een bepaalde periode. Van de meeste charters krijg je duidelijke informatie over het vaargebied en de leukste baaitjes en plaatsjes.

 

Tip 3. Flottielje zeilen; vrijheid in groepsverband

Je hebt je eigen kajuitzeilboot en die deel je met je gezin, familie of vrienden. Je zeilt 'in groeps-verband' onder begeleiding van een moederschip. Dit heeft diverse voordelen; de gezelligheid van een groep ('s avonds eten in de plaatselijke taverne), deskundige en technische hulp altijd in de buurt en je mist geen enkel mooi plekje. Minimaal 1 persoon moet goed kunnen zeilen en een tweede persoon redelijk. Op sommige bestemmingen kan je vooraf een zeilcursus volgen. Zowel voor beginners als een opfriscursus voor gevorderden. Zeilles aan boord of zeilcursus gecombineerd met een hotel of appartement. Een aanrader!

Tip 4.  Meezeilen; actief of zonnen?

Meezeilen is er voor iedereen, met of zonder zeilervaring. Dat betekent dat je, alleen of met een groepje, inscheept op een groter zeiljacht. Zo een zeilvakantie wordt begeleid door een ervaren schipper. De bedoeling is een avontuurlijke tocht waarbij verschillende eilanden, haventjes en baaien voorbij komen. Alleen al het onderweg zijn is een ware belevenis. Natuurlijk blijft er tijd genoeg over om lekker te zwemmen of snorkelen, maar ook als je actief wilt meezeilen of iets wilt leren over zeilen kan dat. Natuurlijk mag je ook lekker in de zon op het voordek en uitsluitend genieten van het uitzicht.

Tip 5.   Zeilend Griekenland verkennen is wel heel bijzonder

Afhankelijk van het type zeiltocht waar je voor gekozen hebt zie je de beroemdste plaatsen van die bewuste omgeving. Voorbeeldje: Spartagori op het eiland Meganisie daar moet je de wandeling naar het boven dorp niet missen want het uitzicht is spectaculair en een zwemstop in de baai van Scorpio (het eiland van de fam.Onassis) een belevenis. Het is dus maar net afhankelijk van welke route je kiest. Veel te zien is er natuurlijk op alle routes!

Tip 6.   Eilanden in overvloed

Dankzij het feit dat Griekenland zo een overvloed aan eilanden heeft, is het een bij uitstek geschikt land voor een zeilvakantie. Het vasteland bestaat voor 80% uit bergen en heuvels. Dat betekent dat de overige 20% resteert voor de eilanden, en dat zijn er dus heel veel! Te veel voor een vakantie zelfs, maar wat let je, om een volgende keer een andere route mee te zeilen?

 

Tip 7.   Weinig reisdocumenten

Wat heb je nodig? het Mooie van Griekenland als vakantieland is dat je alleen maar een geldig paspoort nodig hebt! Verder hoef je niet te denken aan visa, inentingen of wat dan ook. Je kunt in Griekenland gaan en staan waar je wilt, het water drinken etc.

 

Tip 8.   Lekker eten

Aan boord van een schip wordt er uiteraard minder uitgebreid gegeten dan aan land, maar daarom niet minder lekker hoor. Bovendien doe je tijdens zo een zeilvakantie diverse eilanden aan, waar je dan alsnog in een van de vele restaurantjes je tegoed kunt doen aan de typisch Griekse lekkernijen, zoals gyros, souvlaki, dolmades en natuurlijk geitenkaas.  

 

Tip 9.   Makkelijk betalen

Tijdens je zeilvakantie doe je verschillende eilanden aan, en op de eilanden is altijd wel een geldautomaat te vinden. Gemak dient de mens dus, ook de zeilende mens.

 

Tip 10.   Zeker niet duur

Een zeilvakantie in Griekenland hoeft niet duur te zijn. Voor een weekje zeilen in Griekenland kun je uitgaan van gemiddeld zo een 800 tot 1250 euro p.p.en dat is dan inclusief vliegreis. Daarnaast kun je het zo duur maken als je wilt door tijdens je uitstapjes wel of niet veel geld uit geven, dat is aan jou. De kosten van een zeilvakantie in Griekenland zijn dus best wel op te brengen, zeker als je bedenkt dat je daar wel een heel bijzondere vakantie voor hebt. Het is in ieder geval weer eens iets totaal anders dan op het strand liggen.


   
 

  Zeilen in Griekenland met voor fantastische zeilvakanties om nooit te vergeten!!

  Bootverhuur,Meezeilen,Meezeilvakanties,Flottielje zeilen,Zeilinstructie, Jachtverhuur met en zonder schipper/bemanning


Serko Sailing | Design by EJA-webdesign.nl